Resepi Roti Puri Original / Resepi Roti Puri Resepi Roti Puri Tanpa Yis Hanya 4 Bahan Sahaja
Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan.
Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Cara buat roti puri sambal sardin. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Resepi roti puri amat mudah untuk dibuat. Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan.
Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati.
Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya. Cara buat roti puri sambal sardin. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging. Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya. Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang.
Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging. Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis.
Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin.
Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis.
Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Resepi roti puri amat mudah untuk dibuat. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Cara buat roti puri sambal sardin. Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati. Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Campurkan minyak, tepung, dan garam lalu gaulkan sebati.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Resepi roti puri amat mudah untuk dibuat. Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni. Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging. Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya. Cara buat roti puri sambal sardin.
Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin.
Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Cicah dengan lebihan gulai atau kari, memang layan. Kalau ikut resepi asal poori juga memang . Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Cara buat roti puri sambal sardin. Roti puri ni sedap sangat lembut & gebusesuai sangat cicah dengan kuah sardinatau boleh juga cicah ngan kari ayamatau kari daging. Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang. Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni.
Resepi Roti Puri Original / Resepi Roti Puri Resepi Roti Puri Tanpa Yis Hanya 4 Bahan Sahaja. Roti puri cicah dengan sambal sardin, bilis atau kari memang sedap. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan. Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Cara buat roti puri sambal sardin. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni. Resepi roti puri yang sangat mudah ni amat sesuai dimakan untuk sarapan atau minum petang.
Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Roti puri ni dah selalu viral disebabkan kesedapannya.
Unik rasanya tak seperti roti canai atau roti lain yang dilempeng dan digorengkan. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Mungkin korang selalu jumpa roti puri ni kat kedai mamak kan.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Boleh cicah sambal, kari, sardin atau sangkaya. Kemudian tambahkan air dan uli sampai licin. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna . Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni.
Bezanya kali ini, resepi ini tidak menggunakan yis. Resepi roti puri amat mudah untuk dibuat. Cara buat roti puri sambal sardin. 0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap. Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna .
Nampak susah tapi rupanya sangatlah mudah resipi perkongsian saudari aien ismail ni.
Sebelum ni saya pernah buat resepi poori ni.
Hari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap.
Kuah pencicah yang sedap dimakan bersama roti puri ini mestilah sambal bilis, kari ayam daging ataupun dalca daging.
0:32rest dough for 15 minutesrehatkan adunan selama 15 minithari ni saya nak kongsikan resepi yang simple dan sedap.
Boleh jadi hidangan pagi atau petang pun boleh.kalau selalu buat guna .
Posting Komentar untuk "Resepi Roti Puri Original / Resepi Roti Puri Resepi Roti Puri Tanpa Yis Hanya 4 Bahan Sahaja"